Minilening is geen microkrediet

      Geen reacties op Minilening is geen microkrediet

minilening microkredietMinilening

De minilening, die ook wel flitslening wordt genoemd, kan u net dat beetje ruimte bieden dat u nodig heeft. Een werkgever die te laat betaald, een aanbieding die zich plotseling voordoet of een onvoorziene mogelijkheid. Allemaal redenen waardoor u met een kleine lening al erg geholpen bent.

De minilening wordt wel eens verward met het microkrediet, maar betreft een geheel ander soort lening.  Een minilening betreft een minikrediet dat bij de meeste aanbieders tussen de 100 en 750 euro ligt.

Microkrediet

Microkredieten gaan over grotere bedragen (tot 35.000 euro) en de aanvraag kost meer tijd. Om in aanmerking te komen voor microfinanciering, waarvoor de overheid borg staat, moet u een uitgebreid ondernemingsplan overleggen en moet u aantoonbaar over bepaalde vaardigheden beschikken. Het aanvragen van een minilening gaat doorgaans snel, eenvoudig en zonder BKR-toetsing. Wanneer u regelmatige inkomsten uit arbeid ontvangt komt u waarschijnlijk al in aanmerking.  Een ander belangrijk verschil tussen de minilening en het microkrediet is de looptijd. Deze beslaat bij een microkrediet al snel een aantal maanden of zelfs jaren. De looptijd bij een minilening is erg kort; soms maar 21 dagen.

Rentepercentage

Geld lenen kost altijd geld. Bij een minilening geldt vaak een relatief hoog rentepercentage maar door de geringe looptijd blijven de uiteindelijke kosten erg laag. Hiermee vormt de minilening in veel gevallen een goede, snelle oplossing. U hoeft uw lot niet af te laten hangen van die ene wanbetaler, u kunt ingaan op die geweldige aanbieding en die nieuwe kans kunt u met beide handen aannemen.