Kleine lening aanvragen

Kleine-lening-met-negatieve-BKRWanneer u extra financiële steun kunt gebruiken, kunt u ervoor kiezen om een kleine lening aan te vragen. Het aanvragen van een kleine lening kan tegenwoordig in no time geregeld zijn, mits u rekening houdt met enkele voorwaarden die de wet aan een kleine lening stelt.

Kleine lening zonder BKR-toetsing
Als geldverstrekkers willen nagaan of u in het verleden al eens geld heeft geleend en of u dit geld op tijd heeft terugbetaald, maken zij gebruik van de zogenaamde BKR-toetsing. Wanneer er sprake is van een BKR-toetsing, zal een tussenpersoon voor de geldverstrekker aan de hand van uw financiële gegevens nagaan of en waarvoor u bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd staat. Geldverstrekkers zijn niet altijd verplicht om een BKR-toetsing en BKR-registratie uit te voeren wanneer zij u geld verstrekken. Dit laatste is het geval wanneer de kleine lening niet hoger is dan 1000 euro en de looptijd van de lening maximaal 3 maanden bedraagt. Zonder BKR-toetsing kunt u veel sneller geld lenen.

Waar kunt u een kleine lening aanvragen?
Iedere Nederlandse burger van 21 jaar of ouder kan een kleine lening aanvragen. Wanneer u een kleine lening zonder BKR-toetsing aanvraagt, kunt u de aanvraag via internet of sms in een minuut of 5 regelen. U heeft dan na goedkeuring van de aanvraag binnen 24 uur beschikking over het geleende geld. Wanneer het geldbedrag meer dan 1000 euro is, zal de aanvraag iets meer tijd in beslag nemen. Een kleine lening aanvragen gaat dan het snelst via internet. U zult dan enkele dagen moeten wachten op het geleende geld.